کالاها

دسته بندی ها

کالاها

دسته بندی ها

detail-blog
مرداد 13, 1403

لیفتراک چیست و چگونه کار می کند؟

در این مقاله قصد داریم تا پاسخ کاملی برای پرسش لیفتراک چیست؟ ارائه دهیم و شما را با لیفتراک و سازوکار و نحوه‌‌ی استفاده‌ از آن در صنایع گوناگون آشنا کنیم. به همین منظور و برای درک بهتر این موضوع  با توضیح معنا و کارایی لیفتراک شروع می‌کنیم.

لیفتراک چیست؟

لیفتراک یکی از ماشین‌های کابردی و نیرومند صنعتی است که برای حمل و جابه‌جایی انواع بار در فواصل کوتاه از آن استفاده می‌شود. لیفتراک به کمک دو شاخکی که در جلوی خود دارد در جابه‌جایی و بالا و پایین بردن اجسام سنگین کمک جالب‌توجهی به صنایع کرده است. لیفتراک‌ها گونه‌های متفاوتی دارند که هریک کارایی مخصوص به خود را دارد. امروزه، با توجه به پیشرفت تکنولوژی، برای سهل و آسان‌تر شدن کارها و انتقال و جابه‌جایی وسایل سنگین، نیروی انسانی بیش از پیش به فکر یافتن ابزاری افتاده است که کار را راحت‌تر و سرعت و بازدهی را بیشتر کند.

این ماشین صنعتی مدرن هم در فضای داخل ساختمان و هم فضای بیرون از ساختمان قابل‌استفاده است..

خالق نخستین لیفتراک دنیا شرکت کلارک است که آن را در قرن بیستم برای اولین‌بار اختراع کرد. با اینکه از آن زمان طراحی و کاربرد لیفتراک ها تغییر کرده است، اما امروزه هنوز هم نقش بسزایی در محیط‌های کاری صنعتی ایفا می‌کنند.

لیفتراک چگونه کار می‌کند؟

از آنجایی که این ماشین‌های بزرگ سیستم تعلیق یا فنربندی ندارند استفاده از این آن‌ها نیازمند تخصص و مهارت است.

درست است که لیفتراک‌ها معضل حمل اجسام سنگین را حل کرده‌اند، اما استفاده از آن‌ها باید به‌صورت استاندارد و صحیح باشد تا خسارت و آسیبی در پی نداشته باشد. نکاتی برای استفاده‌ی صحیح از لیفتراک وجود دارد که رعایت آن‌ها باعث سرعت کار، هدفمندی و بازدهی بالاتر کار شما می‌شود.

همچنین سه نکته‌ی ضروری در هنگام کار با لیفتراک عبارت‌اند از:

  1. رعایت فاصله‌ی مجاز
  2.  سرعت
  3.  لباس ایمنی

از آنجا که لیفتراک در صنایع مختلف جایگاه بسیار مؤثری دارد و یک ابزار کارامد و ضروری محسوب می‌شود،  کار با آن نیز بسیار اهمیت دارد. این دستگاه از مهم­ترین ماشین‌ها در زمینه‌ی تجهیزات انبارداری است که استفاده‌ی درست از آن سبب افزایش و درآمد کار شما می‌شود.

پاسخ به پرسش لیفتراک چگونه کار می‌کند؟ باید بگوییم کار با لیفتراک پنج مرحله‌ی اصلی دارد که به شرح زیر است:

  1. خاموش و روشن‌کردن و شروع به کار با آن
  2. چرخش به دو طرف و دنده‌عقب با لیفتراک
  3. بارگیری
  4. تخلیه‌ی بار
  5. پارک‌کردن و خاموش‌کردن

نکاتی که هنگام کار با لیفتراک نباید از یاد ببرید!

  • استفاده از یک اپراتور لیفتراک کاربلد
  • پوشیدن لباس کار مناسب
  • بررسی و ایمنی لیفتراک
  • رعایت سرعت مجاز
  • بررسی محل کار لیفتراک
  • حفظ فاصله‌ی مناسب

انواع لیفتراک

لیفتراک‌ها دو دسته‌ی کلی دارند:

  • سوختی
  • برقی
  • دستی

به طور کلی، لیفتراک‌ها با توجه به توانایی حمل‌و‌نقل، نوع بار قابل‌جابه‌جایی، حجم و وزن بار، بلندی و ظرفیت بار، به چند دسته‌ تقسیم می‌شوند.

همچنین تقسیم‌بندی لیفتراک‌ها  با درنظرگرفتن مصرف انرژی شامل دو نوع سوختی و برقی یا الکتریکی است.

لیفتراک سوختی

لیفتراک‌های سوختی با سه نوع سوخت کار می‌کنند:

  • لیفتراک بنزینی
  • لیفتراک دیزلی
  • لیفتراک دوگانه‌سوز با گاز (CNG) و بنزین

لیفتراک‌های بنزینی

این نوع لیفتراک‌ها با وجود قیمت مقرون‌به‌صرفه‌ی سوخت و نیاز‌نداشتن به سوختی خاص رایج هستند. در محیط‌های صنعتی و کارخانه‌های کوچک با حجم بار محدود معمولاً از این نوع لیفتراک‌ها استفاده می‌شود

لیفتراک دیزلی

این نوع لیفتراک‌ها از سوخت دیزل استفاده می‌کنند و برای جابه‌جایی بار در محیط‌های صنعتی بزرگ و کارایی‌های بزرگ طراحی شده‌اند. در این نوع لیفتراک، توان لازم برای جابه‌جایی بار را یک موتور دیزل توربوشارژر قوی ایجاد می‌کند. همچنین در این مدل، امکان بلندکردن بار تا ارتفاع بالا با وجود سیستم هیدرولیکی لیفتراک به کمک پمپ هیدرولیک فراهم است.

لیفتراک دیزلی برای کار در محیط‌های بزرگ‌تر و باز اعم از بنادر، سوله‌های بزرگ، انبارها، کارخانه‌ها و سایر محیط‌های صنعتی مناسب‌اند. بهترین نوع لیفتراک برای حمل بارهای سنگین و شرایط سخت همین نوع دیزلی است.

همچنین لیفتراک‌های دیزلی هزینه‌ی تعمیر و نگهداری پایین‌تری دارند. علاوه بر این، سوخت دیزل از سوخت‌های دیگر ارزان‌تر است، درنتیجه هزینه ‌سوخت نیز کمتر می‌شود.

لیفتراک دوگانه‌سوز گاز (CNG) و بنزین

لیفتراک دوگانه سوز نوعی لیفتراک است که هم قابلیت کارکردن با سوخت بنزینی را دارد و هم می‌تواند با گاز طبیعی فشرده (CNG) عمل کند. این نوع لیفتراک‌ها برای کاهش مصرف سوخت و هزینه‌های حمل و نقل گزینه‌های مناسبی‌اند.

در این نوع لیفتراک،  با وجود اینکه سیستم CNG برای اجرا و عملی‌ساختن کارها به هزینه‌ی کمتری نسبت به بنزین نیاز دارد، اما اگر قدرت و توان بیشتری مورد نیاز باشد، سیستم CNG جای خود را با سیستم بنزین عوض می‌کند.

لیفتراک دوگانه‌سوز به‌دلیل کاهش آلودگی صوتی و محیطی از طرف بسیاری از شرکت‌های باربری و کارخانه‌ها به‌مثابه‌ی راه‌حل مناسبی برای جابه‌جایی کالا در فضای بسته استفاده می‌شود.

لیفتراک برقی

لیفتراک برقی نوعی لیفتراک است که از باتری قابل‌شارژ در نقش منبع تغذیه برای حرکت استفاده می‌کند. در باتری‌های این لیفتراک به وسیله‌ی شارژر به صورت دوره‌ای شارژ می‌شوند و سپس ماشین از این منبع تغذیه می‌کند و کار می‌کند.

لیفتراک برقی در مقایسه با لیفتراک‌های سوختی، هزینه‌ی کمتری برای سوخت و نگهداری دارد و همچنین باعث کاهش آلودگی هوا می‌شود.

اما در صنایعی که نیاز به جابه‌جایی و انتقال بار سنگین‌تری دارند، صنایعی همچون فولاد و ساختمانی و پتروشیمی، این نوع لیفتراک محدودتر عمل می‌کند؛ زیرا باتری این نوع لیفتراک خیلی زود خالی می‌شود و نیاز به شارژ مجدد دارد. همچنین لیفتراک برقی تراکم قدرت کمتری نسبت به لیفتراک‌های سوختی دارد و در مقابل بارهای سنگین و حجیم، به مشکل می‌خورد.

لیفتراک دستی

لیفتراک دستی که نام‌های دیگرش استاکر دستی و جک پالت نیز هست یکی دیگر از مدل‌های ماشین‌های صنعتی لیفتراک است که برای حمل بار در محیط‌های صنعتی کارایی دارد. در لیفتراک دستی ماشین توسط یک اپراتورکنترل می‌شود و این ماشین اجسام را فقط تا ارتفاع مشخصی می‌تواند بالا ببرد.

لیفتراک دستی فقط روی سطوح صاف و هموار قابل استفاده است. تفاوت عمده‌ی لیفتراک دستی و سایر مدل‌ها در این است که  در لیفتراک دستی همه‌ی عملکرد ماشین اعم از جابه‌جایی و بالابردن و غیره را نیروی انسانی انجام می‌دهد، بدین منظور از این نوع ابزار بیشتر برای تخلیه  و یا جابه‌جایی اجسام سبک‌تر استفاده می‌شود.

برندهای معتبر لیفتراک

امروزه تولیدکنندگان زیادی در زمینه‌ی ساخت لیفتراک فعالیت می‌کنند. در ادامه فهرستی از معروف‌ترین برند‌های لیفتراک دنیا را نام می‌بریم تا در هنگام خرید با تحقیق درباره‌ی هرکدام از آن‌ها و کارایی‌شان خرید مناسب‌تری داشته باشید.

معروف‌ترین برندهای لیفتراک

  1. تویوتا
  2. یاله
  3. هانگچا
  4. بندی
  5. میتسوبیشی
  6. کلاغ
  7. درکسل
  8. دوسان
  9. هیستر
  10. یونگ هاینریچ
  11. کامبی لیفت
  12. کلارک

کاربرد لیفتراک در صنایع مختلف

در همه‌ی صنایع بزرگ نیاز به حمل و جابه‌جایی بار، تخلیه‌ی بار و چیدمان بار و انبارداری و… جزو کارهای اصلی است که نیروی انسانی به‌تنهایی از عهده‌ی آن بر‌نمی‌آید. کاربرد و کارایی لیفتراک در صنایع مختلف تقریباً ویژگی‌های مشابهی دارد و در هر زمینه‌ای و با توجه به نوع نیاز و تعریف آن کار، انواع مختلف این ماشینِ صنعتی وظایفش را به‌خوبی انجام ‌می‌دهد.

شاید به‌سختی بتوان صنعتی را نام برد که در آن از لیفتراک استفاده نشود و به آن نیازی حس نشود، اما در ادامه به چند مورد از پرکاربردترین صنایعی که لیفتراک در آن جایگاه ویژه‌ای دارد اشاره می‌کنیم.

صنعت پتروشیمی

صنعت فولاد

صنایع غذایی

صنعت سردخانه

صنعت پلاستیک‌سازی

صنعت کاغذسازی

ساختمان‌سازی

کشاورزی و…

سخن آخر

لیفتراک‌ها نقش پررنگ و غیرقابل‌جایگزینی در زندگی صنعتی امروزه دارند. لیفتراک‌ها نیز مانند هر ماشین دیگری با توجه به محلی که در آن استفاده ‌می‌شوند و با توجه به ماهیت و کاربردشان انواع مختلفی دارند که بهتر است در هنگام خرید به آن توجه شود.

همچنین توایی حمل وزن و دیگر ویژگی‌های مهم لیفتراک‌ها معمولاً توسط شرکت سازنده روی بدنه‌ی ماشین درج شده است که موقع استفاده باید رعایت شود. با انجام و رعایت همه‌ی نکات ایمنی و کمک‌گرفتن از اپراتورهای آموزش‌دیده به‌راحتی می‌توان از این ابزار کارا در مشاغل و صنایع مختلف به‌منظور بهره‌وری بهتر و درآمد بیشتر کمک گرفت.

نظرات کاربران

دیدگاهی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

زمینه‌های نمایش داده شده را انتخاب نمایید. بقیه مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • امتیاز
  • قیمت
  • موجودی
  • موجودی
  • وزن
  • طول
  • اطلاعات
برای مخفی‌کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک نمایید
مقایسه

دریافت مشاوره تخصصی رایگان

با ثبت درخواست از مشاوره تخصصی و رایگان کارشناسان محرب شرکت لیفتراک کاران بهره مند شوید.